Blog

7 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:30 AM

Van Frankfurt tot Dorf

Zaterdag 7 januari 2012.

 

Lekker geslapen allemaal!! Ik zelf wat minder door allerlei rare dingen maar ik zal jullie niet vervelen met details ;-)

 

Het is bijna half 8 en nadat iedereen lekker schoon en fris is, in de kleren is gehesen gaan we lekker beneden ontbijten. We schrikken ons de *** als we de prijs van het ontbijt horen en besluiten meteen eens flink los te gaan en ons buikje rond te eten. Kids het super. Mika tikt een eitje, Coco smeert de yoghurt in de haren en zo blijven we lekker aan de gang, maar een lol dat we hebben. Ze gedragen zich voorbeeldig, je kunt merken dat ze gewend zijn om in hotels te ontbijten. Kleine globetrotters van ons!

 

9.45 uur gaan we weer verder op pad na een stevig ontbijt, helemaal lekker. Onderweg blijkt al snel dat het druk is, veel regen, natte sneeuw of sneeuw. Her en der langzaam rijden, korte file en gewoon lastig om te rijden. We gaan gestaag door. Kids vermaken zich uitstekend achterin met de dvd speler al is Mika het nu wel zat. Hij kletst je de oren van het hoofd en vindt het soms maar lang duren en kan wel 100x vragen hoelang het nog duurt. Dan denkt hij………..het zal allemaal wel en kijkt weer verder naar Mickey Mouse oid.

 

Eenmaal de A93 af blijkt maar weer hoeveel het gesneeuwd heeft de afgelopen dagen. Het verkeer sluipt soms voort omdat een auto met een minder goede sneeuwuitrusting niet verder kan. Een Belg voor ons rijdt niet rechtuit, maar gaat zijwaarts de berg op, heel apart. Goede reden om afstand te houden. 2 mensen houden de auto uit de berm en eenmaal meer grip rijdt deze Belg een flink stuk door en staan de 2 reisgenoten beteuterd te kijken langs de kant van de weg. Het blijft maar sneeuwen. Kan je kletsen wat je wilt, winterbanden waren een rib uit je lijf, maar wat een gemak met dit weer. Idem met de AWD van de auto, werkt super.

 

We moeten een pas over en de wegen liggen vol sneeuw en het is op sommige stukken best afzien. Samen geknepen billen zeg maar ;-)

 

Mama en John rijden voor ons en staan al bij de supermarkt Merkur in Mittersill. 45 min later zijn wij er ook en racen we met een tempo door de supermarkt om inkopen voor de komende 2 dagen te doen. Kids waren blij om opa en oma te zien!!

 

Ongeveer 18.00 uur waren we bij het huisje. Veel later dan gepland, maar we zijn wel veilig aangekomen. Het huisje is even lastig vinden in het donker. Het laatste stukje lijkt eigenlijk soort van onbegaanbaar. Zo’n 30 meter is wel een uitdaging, maar om met alles dat stuk te sjouwen is ook niet wat. Daarbij kan de auto onder de carport staan en dat is wel erg fijn met uitladen en zo.

 

Dus auto in de sneeuwstand en gaan met die banaan. Jippie!!! We zijn boven ;-).

 

We twijfelen even of opa met zijn auto naar boven komt want die heeft natuurlijk alleen voorwielaandrijving, maar opa zou opa niet zijn als hij het niet zou proberen. En ook opa komt boven met zijn auto, jippie!!

 

Kids naar binnen, boel verkennen en uitladen met die handel. Wat een fijn chalet zeg, alles erop en eraan. Van alles luxe voorzien. Ik word helemaal blij van de wasmachine en droger wat met deze 2 kleine viespeuken erg ideaal is. Kids allebei een eigen slaapkamer, Mika hoog in het stapelbed, Coco in het ledikant met haar eigen Nijntje dekbedhoesje. Helemaal leuk.

 

Roon gaat snel aan het eten koken, kids krijgen iets simpels wat die zijn helemaal door het dolle heen, eindelijk uit de auto, die moeten even energie kwijt.

 

Kids gaan lekker naar bed, wij genieten van een welverdiende maaltijd met bijpassend wijntje. Genieten, de vakantie is begonnen!!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments