Blog

8 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:25 AM

Op verkenning en lekker chillen!

Zondag 8 januari 2012.

 

Het is toch even wennen om ergens anders te slapen dus voor mij verliep de nacht iets onrustig. Mika in stapelbed en dat is hij niet gewend dus ik lag toch een beetje te luisteren. Uiteraard voor niks want dat mannetje heeft goed geslapen, net als ieder ander hier in het chalet overigens.

 

Het is Zondag, dus lekker rustig aan ontbijten en dan de boel verkennen. Het blijft sneeuwen, beetje mistig en winderig. De omgeving is super, ook al kan je niet skiën, we vermaken ons wel. Uiteraard willen we wel graag wat kilometers maken want daar zijn we voor gekomen.

 

Iedereen in skipak gehesen, warme schoenen en noem maar op. Auto aangepast zodat opa en oma ook mee kunnen, hup daar gaan we. Op verkenning!

    

 

Al snel blijkt dat er weinig te skiën valt. Bij Bramberg gaat de gondel alleen naar middenstation, vanuit daar kan je weer naar beneden skiën en dat is het eigenlijk wel. Hetzelfde geldt voor de gondel bij Neukirchen en Panoramabahn richting Kitzbuhel.

 

Weinig te doen dus. Erg jammer want we hebben erg veel zin om te skien, maar veiligheid voor alles dus we gaan lekker naar het chalet, ploeteren weer met de auto de laatste 30 meter door de dikke sneeuw en gaan lekker lunchen met goulash soep, altijd lekker!!

 

Iedereen kakt een beetje in, dommelt wat op de bank, kids liggen in bed tukkie te doen en rommelen wat in huis. In de middag gaan opa en oma nog even heerlijk met Mika om het huisje skien en dat kan hij al super. Het nut van de ‘pizzapunt’ ziet hij nog niet in gewoon vol naar beneden is veel leuker. Je wordt toch wel opgevangen voor papa of opa. Bochten maken vindt hij dan wel weer leuk, donderstraaltje is nergens bang voor.

 

Ik werk me in het zweet en maak het pad sneeuwvrij, het blijft maar sneeuwen! Als ik nu vaat een flinke laag aan de kant doe dan weten we zeker dat we morgen minder problemen hebben met het wegkomen met de auto.

 

Ondertussen wordt de Jagermeister aangerukt en geeft dat weer wat nieuwe energie ;-) om door te gaan. Het werk wordt er in ieder geval leuker door! hahahaha.

 

 

 

Oma en Mika bouwen in de achtertuin een sneeuwpop, wel 2 zelfs! Coco is nog te moe, die is wel wakker maar wil haar warme bed niet uit. Die denkt ‘dan moet ik straks weer de kou in, doei!’.

 

Uiteindelijk kan ik Coco verleiden om toch even naar buiten te gaan, maar erg enthousiast is ze niet. Na nog een klein glaasje voor mama, neem ik Coco maar weer mee naar binnen voor een rustig moment op de bank met Dora. Het zijn best drukke dagen geweest, intensief ook door alle dingen die ze meemaken.

 

Oma en Mika racen nog een rondje om het huis met de slee (Mika is niet naar binnen te krijgen ;-)) en komen tegen het donker naar binnen. De lampjes om het huis gaan automatisch aan en de leuke (kerst)verlichting schijnt gezellig om ons chalet heen. Gezellig!

 

Moet ook zeggen dat overal aan is gedacht hier. Er is een wasmachine, droger, droogrek voor skischoenen, droogloopmatten, uitlekbakjes voor nat spul, droogrekken voor jassen, grote kapstok, wasknijpers, wasmiddel en noem het maar op! Zelfs kaarsen, uitgebreide (dure!) stereo met satelliet maakt de boel compleet. We hebben echt niks te klagen.

 

Oma en Mika bereiden de lasagne voor, ik maak de salade, papa ontkurkt de wijn, opa dekt de tafel en Coco zorgt voor het nodige vermaak, wat wil een mens nog meer?

 

Na een heerlijk en gezellig maaltijd, gaan de kids lekker op tijd naar bed. Ze zijn bekaf. Mika lijkt wel een stuiterbal, die is niet meer te stoppen. Hij kan zo vreselijk genieten van het feit dat we met ze allen op vakantie zijn. Geen vakantie voor Mika zonder opa en oma. Hij kijkt raar op als we zeggen dat we op vakantie gaan en opa en oma gaan niet mee. De lieverd.

 

Ze mogen in het bad in de badkamer van opa en oma (er zijn 4 slaapkamers en 3 badkamers dus opa en oma, de kids en Roon en ik hebben allemaal een eigen badkamer, ideaal!) want dat is het enige bad in huis. Nadat ze de boel compleet blank hebben gezet met ze 2en voeren we ze af naar boven en is het snel rustig in huis.

 

Wij borrelen wat na aan tafel onder het genot van lekkere kaasjes, wijn en wat brood, praten over de goede (en minder goede) dingen van het leven en genieten van het gezelschap en de vakantie.

 

Als afsluiter 2 afleveringen van Criminal Minds en daarna is het rust in de tent ………ik bedoel chalet. Binnen 10 min hoor ik niemand meer en stort ik zelf ook in slaap, heerlijk!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments