Blog

9 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:25 AM

Maandag 9 januari 2012

 

Jeetje wat heb ik heeeeeeeeeeeeerlijk geslapen zeg! Geen kind gehoord (beetje gesnurk van mijn lieffie, maar dat was simpel op te lossen met een simpel oordopje ;-) en ik ben echt lekker uitgeslapen.

 

Zo te horen is iedereen lekker uitgeslapen want niet veel later hoor ik Mika door de gang schuiven. (lees: de ganglamp gaat automatisch aan als er iemand loopt ;-)

 

Mika wil dan ook niet meer bij ons in bed komen knuffelen tijdens deze vakantie, want het is veel belangrijker om zsm opa en oma wakker te maken. Dus schiet hij meteen door naar beneden om te checken of ze al wakker zijn. Hij kwam terug met het bericht dat oma al aan het douchen was, dus dat verliep in zijn ogen helemaal volgens planning.

 

Coco wil nog gelukkig nog wel even bij mij in bed knuffelen maar ook dat is van korte duur. Er moet actie worden ondernomen!!

 

Eenmaal beneden kijken we naar buiten en constateren dat het nog meer heeft gesneeuwd! Dik pak laag ligt op de sneeuwpoppen waardoor (die van) Coco erg chagrijnig is gaan kijken, ziet er beetje luguber uit in de schemer.

  

 

Papa en Mika gaan dapper broodjes halen. Dus de auto ploetert zich door het 3 meter smalle paadje door een dikke laag sneeuw van minimaal 15 cm. Het is een stoer gezicht om te zien. Te meer omdat Roon er alleen achteruit uit kan komen omdat we niet genoeg plek is om de auto te draaien. Wederom laat onze grote vriend ons niet in de steek en komen de mannen 20 min later terug met verse broodjes en croissantjes. Mooi veilig heen en weer gekomen.

 

Lekker ontbijten, beetje op de klok letten want Mika heeft straks skiles. Opa en ik maken (wederom……..zucht ;-) het pad vrij en hebben al snel het(luie) zweet in de bilnaad staan. Lekker zulke ochtendgymnastiek. We draaien meteen goed warm.

 

De buurman rijdt met zijn trekker op winterbanden door de straatjes om ze schoon te vegen, maar blijft stoïcijns voor zich uitkijken als oma naar hem zwaait of hij niet ons even uit de brand kan komen helpen. Beetje jammer, aan de andere kant is het voor onze calorie verbranding wel weer erg goed. Nog even doorploeteren dus.

 

 

Meneer de UGSF roept vanuit de voordeur dat we moeten opschieten want we moeten Mika naar les brengen. Tja………..en zulke dingen nemen altijd meer tijd in beslag met kleine kinderen dan anders. Waar is de skipas van Mika? Waar is ook alweer zijn skihesje gebleven? En zijn skies? Coco nog even een schone luier. Opa zoekt zijn nieuwe handschoenen (die hij niet heeft gekocht……….kan hij lang zoeken dus) en noem maar op. Complete chaos in chalet Jottem, maar uiteindelijk kunnen we vertrekken en ploetert de auto weer door ons prachtig sneeuwvrij gemaakte paadje.

 

Mika gaat flink aan de bak met lessen, hij geniet volop! Hij vindt het helemaal fantastisch. Wij als buitenstaander ergeren ons soms een beetje. Een meisje begint Mika te duwen en omdat Mika netjes is opgevoed (ja echt!!) duwt hij niet meteen terug. Daarna skiet een jongetje hem tegen de benen en krijgt Mika weer wat te verduren. En dit terwijl Mika als een speer naar beneden gaat, maar omdat hij te lief is kruipt iedereen steeds voor. Mika merkt er niks van en geniet nog steeds volop, het zal hem allemaal worst wezen.

 

 

Wij gaan maar even een bakkie doen en laten Mika lekker zijn ding doen. Coco vermaakt zich in de sneeuw en vindt het erg gezellig. De liften draaien overigens niet, alles is dicht vanwege lawine gevaar etc. Ze zijn druk bezig alles klaar te maken en ze hopen zsm weer open te gaan. Nou dat hopen wij ook want dit is maar niks.

 

Na 2 uurtjes halen we Mika weer op en hij heeft zichtbaar genoten. Wij vinden het maar een gedoe met zo’n klasje, hier in ieder geval. Het lijkt niet op te schieten. Moet er 1 plassen moet de rest ook verplicht mee uit voorzorg, hup weer 20 minuten verder voordat ze weer op de ski’s staan. Wat een gedoe zeg. Morgen toch misschien maar privé les regelen?

 

De timing is helemaal goed, Coco begont het ook een beetje zat te worden na 2 uur buiten in de sneeuw. Lekker naar Jottem terug en lunchen. Trekken we weer een blik soep eten

 

(de ‘ luchten’ vliegen er hier door in de rondte ;-0) en de kids gaan lekker tukkie doen.

 

Opa en papa gaan skien, oma stort ook in slaap op de bank (wordt toch ook een jaartje ouder deze oma he! ;-)) en ik kan mooi eindelijk mijn blog bijwerken en online zetten. Werd tijd!

 

Vanavond of morgen weer! We hopen maar dat het ophoudt met sneeuwen en we morgen weer gewoon overal kunnen skien. Dat zou erg fijn zijn!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments