Blog

13 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:20 AM

Pa en moe gaan op pad, laatste vakantiedag?

Vrijdag 13 janarui 2012.

 

Is het nu zo dat we vandaag maar beter in bed kunnen blijven liggen? Vrijdag de 13e..........ik heb toen ik jong was samen met mijn brommer wel eens geprobeerd om over een auto te vliegen op vrijdag de 13e. Je snapt welk resultaat dat had.

 

Maar ja.......de zon doet toch wel heel erg zijn best, het is tenslotte onze laatste dag, we laten ons toch niet weerhouden door bijgeloof? Welnee!

 

Dus tijdens het ontbijt wordt er bepaald wie wat gaat doen. Bramberg zelf is maar beperkt open (en die ene dal afdaling hebben we nu wel gezien) dus opa en oma offeren zich op.........zij blijven met de kinderen een dagje rundum hause en deze jonge oudjes gaan op pad. Eens kijken waar er een beetje te skien valt.

 

Wij brengen eerst Mika naar les, die stapt meteen over in de auto van de juf en reizen af naar Wennser Gletsjer. Dat is echt zo'n super leuk stukje voor dat moppie om te skien. 2 liftjes (1 ankertje en 1 touwtje) maar super gezellig!

 

Wij checken even wat de mogelijkheden zijn in Bramberg, niks eigenlijk, dus in de auto naar Panoramabahn dicht bij ons chalet. Die blijkt ook niet te gaan vanwege teveel sneeuw en ander wit spul. Maar........*jubel jubel* in Kitzhubel is alles open. Je had ons moeten zien vliegen.......in de auto, muziekje aan, lekker kletsen en in 40 min waren we in Kitzbuhel. Auto pal bij de ingang van de gondel, alles aantrekken, plassen (altijd leuk als je zo dik bent aangekleed en skischoenen aan hebt), kaartje kopen (vrijdag is het de dag van de mannen en zij krijgen dus korting! Altijd goed, korting worden we blij van) en omhoog!!

 

Wat een keuze daarboven, en wat een zon........blij dat we zijn gegaan. We skien heerlijk wat in de rondte en belanden op een gegeven moment in een stoeltjeslift die wel erg veel wind vangt. Bovenaan staan we op een soort van bergkam........aan de rechterkant een grote muur van sneeuw waar de harde wind sneeuw overheen blaast. Het wordt over je heen geblazen waardoor we het 1e stuk nog even veilig zijn van de ijzige kou. Dan houdt de sneeuwmuur op en heeft de wind vrij spel........oei!!! Bevroren neuzen, sjaal omhoog trekken, skimasker dichter om de snoet en gaan met die banaan. Het uitzicht is overigens prachtig!!

 

Eenmaal iets naar beneden geskiet valt de wind weer weg en is het weer aangenaam. Een aantal pistes en liften zijn nog gesloten , maar we vermaken ons hier uitstekend. We lunchen lekker bij Ehrenbach Bahn en genieten van het rustige moment, goulashsuppe, kaserspatzl en het uitzicht. Mooie plek hier! Echte aanrader! Snelle bediening, aardige mensen en schone wc's.

 

Hup, weer in de benen. We nemen nog wat pistes en duiken daarna de blauwe piste af naar Kitzbuhel naar de parkeerplaats. We komen een klein stukje van de auto af weer van de piste. We voelen de benen goed, het was heerlijk! Super afsluiter voor deze prachtige vakantie!

 

Eenmaal thuis is de bende lekker buiten aan het spelen en sluiten we aan voor ons laatst Jagermeister momentje. Mika is de sommelier en zoals een goede sommelier behoort zorgt hij dat onze glaasjes goed gevuld blijven. Heel stiekum zie ik soms een vingertje in het glaasje duiken en richting de mond gaan. Kleine donderstralen. 2 en 4 jaar en dan al dippen in de Jagermeister. Het is zo goed tegen de hoest zegt Mika dan. hahahahaha. Helaas voor de kinderen moeten we ze vertellen dat ze nog maar een aantal jaartjes moeten wachten ;-)

 

 

Ondertussen komt via de gratis wifi (top!) een mailtje binnen van Jan en Trudy. Omdat het chalet niet is verhuurd na ons kunnen we een dag langer blijven. Opa en oma besluiten wel gewoon zaterdag naar huis te gaan, maar de keuze voor ons is snel gemaakt. We blijven nog een nachtje!! Jippie!! Dat betekent dat we gewoon nog een dagje extra vakantie gevoel kunnen vasthouden. En het voordeel dat er op zondag geen vrachtwagens op de weg zijn, kunnen we lekker doorrijden. Top!

 

Na het avondeten worden er nog even spelletjes gedaan, volgens vast ritueel moeten de kids bij opa en oma in bad en gaan ze daarna lekker op tuk. Heerlijk!

 

De oudjes en de jonge oudjes genieten even van de rust. Kijken wat tv, kletsen wat en spreken nog even deze vakantie door. Het was weer heerlijk, we hebben genoten. Volgend jaar weer hierheen? Of gaan we dan lekker naar ons oude vertrouwde plekje in Spital en dan naar Sonnalm? 1 ding is zeker.........met kerst staan we weer op de latten!

 

Liefs

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments