Blog

14 Januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:20 AM

Opa en oma op reis en wij een extra dagje cadeau

Zaterdag 14 januari 2012.

 

Vanmorgen was iedereen normale tijd een beetje wakker. Opa en oma zijn al gekleed en brengen wat spullen naar de auto. Ze vertrekken vandaag naar Hollandia.

 

We ontbijten nog even gezellig met ze allen, maar opa heeft ook wat onrust in de kont. Tja, als je weet dat je toch weggaat, kan je maar beter snel op pad gaan. Dat herken ik wel.

 

Bepakt en bezakt zwaaien we opa en oma rond 8.00 uur af met een traantje in de ooghoek verstopt achter de wimpers........daar gaan ze dan. Zomaar een weekje vakantie voorbij, wat gaat het hard.

 

Wij besluiten met Mika te gaan skien op de Wennser Gletsjer, hij gaat zo fantastisch goed en hierna is het weer een weekje wachten dus we nemen het er van. Dus allemaal bepakt en bezakt staan we bij de deur, papa wil zijn bergschoenen pakken.........en zoekt en zoekt en zoekt.....hmmmmm......komt er toch wat irritatie om de hoek kijken waar die *(^@$(P^@$ schoenen zijn gebleven......kunnen toch niet weg zijn? Pootjes gekregen? Nee, geen pootjes, maar wel ander vervoer. Ze stonden te liften bij de bijkeukendeur en opa heeft ze een lift aangeboden. Ja hoor!!! Ze zitten gewoon bij opa en oma in de auto. Het grappige is (nu kunnen we er om lachen...hahaha) dat Roon geen ander paar schoenen bij zich heeft. Kijk, we willen wel snel thuis komen, maar om nu met skischoenen aan achter het stuur te kruipen is wel een beetje teveel van het goede. Dan heb je met recht een zware voet.

Dus iedereen in de auto, op naar Mittersill waar we een schoenen outlet hebben gezien. Binnen 5 min heeft Roon een mooi paar warme stappers uitgekozen. De prijs was alleen geen outlet zeg maar..........

 

Bakkie thee en gebakje bij de Konditorei op de hoek, even langs de Bipa en op weg naar de skilift!

 

Coco vindt het allemaal wel gesneden. Zij ervaart deze vakantie natuurlijk anders dan degene die gaan skien. Ze wil dan ook met haar Micky Mouse DVD in de auto blijven zitten als de mannen gaan skien. Ik leg de achterste rij stoelen weer plat, gooi wat rommel weg en na een uurtje zijn de mannen klaar. Mika skiet gewoon achter papa aan de berg af, onder tentjes door en langs allerlei slalompalen. Stoer!

 

Snel even wat inkopen doen bij de Mpreis (ligt op de route) en dan lekker naar huis. Coco tukkie doen, wij ff chillen op de bank en genieten van de rust (die oudjes zijn toch wel behoorlijk aanwezig hoor.......en dat op hun leeftijd ;-))

 

Roon leest een boek, ik wandel nog even een stukje, geniet nog even van de sneeuw en aan het einde van de dag gaan we op zoek naar de Jagermeister voor ons 'momentje'.........nou, schrijf dat maar op je skies.......die fles is niet meer te vinden.

 

Opa en Mika hebben een geheime plek afgesproken en nu oop er niet meer is weet Mika niet meer zo goed waar deze is gebleven. Ieder sneeuwhoopje (en dat zijn er nog al wat) worden door Mika onderzocht, maar die fles is tot op heden onvindbaar. Beetje jammer........

 

We besluiten lekker op pad te gaan naar Bramberg om te kijken of we daar een leuk restaurantje kunnen scoren. We stappen naar binnen bij het restaurant/cafe voor het oefenweidje. Kan even niet meer op de naam komen. We zijn er tegen 16.45 uur. Lekker op tijd met de kinderen. Het eten wordt snel geserveerd, ideaal met de kids. Er is wel iets apres ski, maar gewoon gezellig, geen gelal. Kids krijgen bij binnenkomst potloden en papier, super! Ook de spelletjes op de Iphone vinden ze fijn om af en toe even te doen.

 

We genieten echt, heerlijk afsluiting van de vakantie.

 

Eenmaal buiten is het al goed koud geworden. We lachen ons nog een kriek om de rodelaars die de berg af komen. Die hebben een rit van 14 km achter de rug, geweldig! Dat had ik deze vakantie nog graag willen doen. De hele baan is verlicht en volgens heb je dan een lol! Bewaren we voor de volgende keer. De kinderen vindt het fantastisch om te zien.

 

En dan.........lekker naar huis, douchen en naar bed! Wat een gezellig dagje was het vandaag.

 

Wij ruimen de rotzooi op, zorgen dat we alles netjes kunnen achterlaten, pakken de auto vast een gedeelte in en genieten daarna nog even van een lekker Oostenrijks wijntje (gekregen van Jan en Trudy van Chalet Jottem, bedankt!)

 

Conclusie van deze vakantie: Veel sneeuw!! Iets teveel sneeuw voor het goede omdat liften en pistes gesloten waren, maar een heerlijk overzichtelijk skigebied. Met name de hoger gelegen pistes zijn erg fijn. De rode piste naar beneden was soms wat smal en her en der wat zwaar door de hoeveelheid sneeuw en het feit dat er weinig werd geprepareerd en bij gehouden.

 

Chalet was super, echt van alle gemakken voorzien. Kids voelden zich goed op het gemak, hadden allebei een kamer en vonden dat ook fijn. Ruime slaapkamers met kasten, fijne bedden etc. Ook het feit dat de schoonmaakmiddelen paraat staan en je daar vrij gebruik van mag maken is fijn. Dat scheelt een hoop gesjouw. Vooral deze mama was erg blij met de wasmachine en de bijkeuken. De natte zooi bleef lekker daar en hele vieze dingen konden de was in, super! Schoenendroger, uitdruiprekjes, sleetjes en noem het maar op. Super! Ook de sneeuwschuiver buiten, het systeem van het slot, de carport en de houtkachel helemaal super. Kritische puntje is het afval. Dat is het Oostenrijkse systeem. Blik, papier, glas, plastic groen en restafval dient gescheiden te worden. Dat scheiden is het probleem, het is even wennen, maar het afvoeren (blik, papier en glas) moesten we zelf doen. En dat is niet iets waar we graag mee bezig zijn tijdens een vakantie. Op de terugweg reden we dus weg met een doos papier op schoot en een zakje blik en glas achter in. Dat konden we dumpen in Mittersill. (overigens super makkelijk te vinden hoor!)

 

Pistes top, mensen aardig, genoeg uitwijkmogelijkheden voor andere skigebieden dus mogelijkheden te over!

 

GENOTEN!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments