Blog

view:  full / summary

6 Januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:30 AM Comments comments (0)

Westbeemster tot Frankfurt

Vrijdag 6 januari 2012.

 

Vanmorgen niet kunnen treuzelen met opstaan, vandaag een drukke dag voor de boeg.

 

Mika heeft zijn laatste dag Ootje Tontel, hele mijlpaal hoor. Het is even wennen voor ons. Kleine mannetjes worden groot.

 

Kids snel naar Ootje gebracht en naar de paarden gegaan. Joem gelongeerd, boef en Monty een dikke knuf en een bak vol wortels en gaan met die banaan.

 

Auto is al gewassen, leeg geruimd dus thuis alles controleren en inladen de auto. Heerlijk! Om 12.00 uur ben ik klaar, kan ik nog even lekker douchen, huis opruimen en ik ben er klaar voor. Alles past perfect in de auto, heerlijk zo’n grote wagen, geen gedoe, alles past er

 

ruim in. Moet ook eerlijk bekennen dat ik 2 vacuümzakken heb voor de wintersportkleding. Wat een ruimte neemt dat in beslag zeg, zeker van de kids neemt dat veel ruimte in omdat ik van alles 2 setjes meeneem. Leer mij mijn kinderen kennen, alles binnen no time drijfnat of vies ;-))

 

Roon is lekker op tijd thuis en om 13.00 uur rijden we bepakt en bezakt naar Ootje. Laatste x dat we ons binkie ophalen, apart moment.

 

Hij heeft goed afscheid gevierd. Lekkere koeken voor de liefste juffen, sapje met Kapitein Koek voor de kids en tussen de middag nog knakworstjes bij de boterham, wat een feest!!

 

We krijgen een afscheidsmap mee met alle leuke dingen van de afgelopen (ruime) 2 jaar dat hij op Ootje heeft gezeten. Nadat we afscheid hebben genomen met een dikke knuffel brengen we de zooi toch nog maar even naar huis want dat hoeft niet mee naar Oostenrijk. Kan ik nog even plassen en Coco schone kleren aantrekken want die ziet er uit alsof ze door de modder heeft liggen rollen. Klein monster ;-)

 

We gaan snel op pad maar al snel blijkt dat de DVD speler het niet meer doet. Afgelopen zomer in USA toen had hij al de geest gegeven door een ander voltage, maar dat heeft dat ding denk ik helemaal van slag gebracht dat hij het nu gewoon helemaal niet meer doet.

 

Ach ja, we hebben de tijd dus langs de Makro in Duiven snel naar binnen voor het laatste seizoen van Criminal Minds en een nieuwe DVD set voor in de auto. Kids helemaal blij, papa en mama ook want dan kunnen wij ook af en toe eens een rustig gesprek voeren. Hahahaha.

 

De reis verloopt verder voorspoedig. Ach, er moet er eens eentje plassen of de ander heeft de luier volgesch*ten maar wat maakt het uit, we hebben vakantie!

 

Het is wel druk op de weg veel regen en we komen iets later dan gepland aan in Frankfurt. Net op het moment dat we de Tom Tom het hardste nodig hebben kapt dat kreng ermee………hmmmmmm…….rust er een vloek op alles wat ik in de ‘ aansteker’ steek?

 

Maar we vinden het hotel al snel en ondanks dat de vliegtuigen op 50 mtr hoog over je hoofd vliegen merk je er binnen nagenoeg niks van.

 

Het is een net hotel en we zijn erg aangenaam verrast door onze kamer. Een super grote en zeer nette familiekamer met alles erop aan eraan. We laten roomservice aanrukken en eten lekker met de moppies wat frietjes en hamburger en ondertussen stuiteren zij de energie van 4 uur stilzitten er even uit. Coco is moe, die gaat plat op het bed en ligt te chillen met wat kaasstengels terwijl ze Micky Mouse clubhouse kijkt. Mika rent van hot naar her, stuitert door alle kamers, sokken vliegen in de rondte. Hij moet duidelijk even zijn energie kwijt ;-)

 

Iedereen buikje rond, gedoucht en lekker onder de wol. Morgen nog een stuk naar het chalet in Dorf (vlakbij Bramberg am Wildkogel) dus snel de oogjes dicht!!

 

Liefs

7 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:30 AM Comments comments (0)

Van Frankfurt tot Dorf

Zaterdag 7 januari 2012.

 

Lekker geslapen allemaal!! Ik zelf wat minder door allerlei rare dingen maar ik zal jullie niet vervelen met details ;-)

 

Het is bijna half 8 en nadat iedereen lekker schoon en fris is, in de kleren is gehesen gaan we lekker beneden ontbijten. We schrikken ons de *** als we de prijs van het ontbijt horen en besluiten meteen eens flink los te gaan en ons buikje rond te eten. Kids het super. Mika tikt een eitje, Coco smeert de yoghurt in de haren en zo blijven we lekker aan de gang, maar een lol dat we hebben. Ze gedragen zich voorbeeldig, je kunt merken dat ze gewend zijn om in hotels te ontbijten. Kleine globetrotters van ons!

 

9.45 uur gaan we weer verder op pad na een stevig ontbijt, helemaal lekker. Onderweg blijkt al snel dat het druk is, veel regen, natte sneeuw of sneeuw. Her en der langzaam rijden, korte file en gewoon lastig om te rijden. We gaan gestaag door. Kids vermaken zich uitstekend achterin met de dvd speler al is Mika het nu wel zat. Hij kletst je de oren van het hoofd en vindt het soms maar lang duren en kan wel 100x vragen hoelang het nog duurt. Dan denkt hij………..het zal allemaal wel en kijkt weer verder naar Mickey Mouse oid.

 

Eenmaal de A93 af blijkt maar weer hoeveel het gesneeuwd heeft de afgelopen dagen. Het verkeer sluipt soms voort omdat een auto met een minder goede sneeuwuitrusting niet verder kan. Een Belg voor ons rijdt niet rechtuit, maar gaat zijwaarts de berg op, heel apart. Goede reden om afstand te houden. 2 mensen houden de auto uit de berm en eenmaal meer grip rijdt deze Belg een flink stuk door en staan de 2 reisgenoten beteuterd te kijken langs de kant van de weg. Het blijft maar sneeuwen. Kan je kletsen wat je wilt, winterbanden waren een rib uit je lijf, maar wat een gemak met dit weer. Idem met de AWD van de auto, werkt super.

 

We moeten een pas over en de wegen liggen vol sneeuw en het is op sommige stukken best afzien. Samen geknepen billen zeg maar ;-)

 

Mama en John rijden voor ons en staan al bij de supermarkt Merkur in Mittersill. 45 min later zijn wij er ook en racen we met een tempo door de supermarkt om inkopen voor de komende 2 dagen te doen. Kids waren blij om opa en oma te zien!!

 

Ongeveer 18.00 uur waren we bij het huisje. Veel later dan gepland, maar we zijn wel veilig aangekomen. Het huisje is even lastig vinden in het donker. Het laatste stukje lijkt eigenlijk soort van onbegaanbaar. Zo’n 30 meter is wel een uitdaging, maar om met alles dat stuk te sjouwen is ook niet wat. Daarbij kan de auto onder de carport staan en dat is wel erg fijn met uitladen en zo.

 

Dus auto in de sneeuwstand en gaan met die banaan. Jippie!!! We zijn boven ;-).

 

We twijfelen even of opa met zijn auto naar boven komt want die heeft natuurlijk alleen voorwielaandrijving, maar opa zou opa niet zijn als hij het niet zou proberen. En ook opa komt boven met zijn auto, jippie!!

 

Kids naar binnen, boel verkennen en uitladen met die handel. Wat een fijn chalet zeg, alles erop en eraan. Van alles luxe voorzien. Ik word helemaal blij van de wasmachine en droger wat met deze 2 kleine viespeuken erg ideaal is. Kids allebei een eigen slaapkamer, Mika hoog in het stapelbed, Coco in het ledikant met haar eigen Nijntje dekbedhoesje. Helemaal leuk.

 

Roon gaat snel aan het eten koken, kids krijgen iets simpels wat die zijn helemaal door het dolle heen, eindelijk uit de auto, die moeten even energie kwijt.

 

Kids gaan lekker naar bed, wij genieten van een welverdiende maaltijd met bijpassend wijntje. Genieten, de vakantie is begonnen!!

 

8 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:25 AM Comments comments (0)

Op verkenning en lekker chillen!

Zondag 8 januari 2012.

 

Het is toch even wennen om ergens anders te slapen dus voor mij verliep de nacht iets onrustig. Mika in stapelbed en dat is hij niet gewend dus ik lag toch een beetje te luisteren. Uiteraard voor niks want dat mannetje heeft goed geslapen, net als ieder ander hier in het chalet overigens.

 

Het is Zondag, dus lekker rustig aan ontbijten en dan de boel verkennen. Het blijft sneeuwen, beetje mistig en winderig. De omgeving is super, ook al kan je niet skiën, we vermaken ons wel. Uiteraard willen we wel graag wat kilometers maken want daar zijn we voor gekomen.

 

Iedereen in skipak gehesen, warme schoenen en noem maar op. Auto aangepast zodat opa en oma ook mee kunnen, hup daar gaan we. Op verkenning!

    

 

Al snel blijkt dat er weinig te skiën valt. Bij Bramberg gaat de gondel alleen naar middenstation, vanuit daar kan je weer naar beneden skiën en dat is het eigenlijk wel. Hetzelfde geldt voor de gondel bij Neukirchen en Panoramabahn richting Kitzbuhel.

 

Weinig te doen dus. Erg jammer want we hebben erg veel zin om te skien, maar veiligheid voor alles dus we gaan lekker naar het chalet, ploeteren weer met de auto de laatste 30 meter door de dikke sneeuw en gaan lekker lunchen met goulash soep, altijd lekker!!

 

Iedereen kakt een beetje in, dommelt wat op de bank, kids liggen in bed tukkie te doen en rommelen wat in huis. In de middag gaan opa en oma nog even heerlijk met Mika om het huisje skien en dat kan hij al super. Het nut van de ‘pizzapunt’ ziet hij nog niet in gewoon vol naar beneden is veel leuker. Je wordt toch wel opgevangen voor papa of opa. Bochten maken vindt hij dan wel weer leuk, donderstraaltje is nergens bang voor.

 

Ik werk me in het zweet en maak het pad sneeuwvrij, het blijft maar sneeuwen! Als ik nu vaat een flinke laag aan de kant doe dan weten we zeker dat we morgen minder problemen hebben met het wegkomen met de auto.

 

Ondertussen wordt de Jagermeister aangerukt en geeft dat weer wat nieuwe energie ;-) om door te gaan. Het werk wordt er in ieder geval leuker door! hahahaha.

 

 

 

Oma en Mika bouwen in de achtertuin een sneeuwpop, wel 2 zelfs! Coco is nog te moe, die is wel wakker maar wil haar warme bed niet uit. Die denkt ‘dan moet ik straks weer de kou in, doei!’.

 

Uiteindelijk kan ik Coco verleiden om toch even naar buiten te gaan, maar erg enthousiast is ze niet. Na nog een klein glaasje voor mama, neem ik Coco maar weer mee naar binnen voor een rustig moment op de bank met Dora. Het zijn best drukke dagen geweest, intensief ook door alle dingen die ze meemaken.

 

Oma en Mika racen nog een rondje om het huis met de slee (Mika is niet naar binnen te krijgen ;-)) en komen tegen het donker naar binnen. De lampjes om het huis gaan automatisch aan en de leuke (kerst)verlichting schijnt gezellig om ons chalet heen. Gezellig!

 

Moet ook zeggen dat overal aan is gedacht hier. Er is een wasmachine, droger, droogrek voor skischoenen, droogloopmatten, uitlekbakjes voor nat spul, droogrekken voor jassen, grote kapstok, wasknijpers, wasmiddel en noem het maar op! Zelfs kaarsen, uitgebreide (dure!) stereo met satelliet maakt de boel compleet. We hebben echt niks te klagen.

 

Oma en Mika bereiden de lasagne voor, ik maak de salade, papa ontkurkt de wijn, opa dekt de tafel en Coco zorgt voor het nodige vermaak, wat wil een mens nog meer?

 

Na een heerlijk en gezellig maaltijd, gaan de kids lekker op tijd naar bed. Ze zijn bekaf. Mika lijkt wel een stuiterbal, die is niet meer te stoppen. Hij kan zo vreselijk genieten van het feit dat we met ze allen op vakantie zijn. Geen vakantie voor Mika zonder opa en oma. Hij kijkt raar op als we zeggen dat we op vakantie gaan en opa en oma gaan niet mee. De lieverd.

 

Ze mogen in het bad in de badkamer van opa en oma (er zijn 4 slaapkamers en 3 badkamers dus opa en oma, de kids en Roon en ik hebben allemaal een eigen badkamer, ideaal!) want dat is het enige bad in huis. Nadat ze de boel compleet blank hebben gezet met ze 2en voeren we ze af naar boven en is het snel rustig in huis.

 

Wij borrelen wat na aan tafel onder het genot van lekkere kaasjes, wijn en wat brood, praten over de goede (en minder goede) dingen van het leven en genieten van het gezelschap en de vakantie.

 

Als afsluiter 2 afleveringen van Criminal Minds en daarna is het rust in de tent ………ik bedoel chalet. Binnen 10 min hoor ik niemand meer en stort ik zelf ook in slaap, heerlijk!

9 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:25 AM Comments comments (0)

Maandag 9 januari 2012

 

Jeetje wat heb ik heeeeeeeeeeeeerlijk geslapen zeg! Geen kind gehoord (beetje gesnurk van mijn lieffie, maar dat was simpel op te lossen met een simpel oordopje ;-) en ik ben echt lekker uitgeslapen.

 

Zo te horen is iedereen lekker uitgeslapen want niet veel later hoor ik Mika door de gang schuiven. (lees: de ganglamp gaat automatisch aan als er iemand loopt ;-)

 

Mika wil dan ook niet meer bij ons in bed komen knuffelen tijdens deze vakantie, want het is veel belangrijker om zsm opa en oma wakker te maken. Dus schiet hij meteen door naar beneden om te checken of ze al wakker zijn. Hij kwam terug met het bericht dat oma al aan het douchen was, dus dat verliep in zijn ogen helemaal volgens planning.

 

Coco wil nog gelukkig nog wel even bij mij in bed knuffelen maar ook dat is van korte duur. Er moet actie worden ondernomen!!

 

Eenmaal beneden kijken we naar buiten en constateren dat het nog meer heeft gesneeuwd! Dik pak laag ligt op de sneeuwpoppen waardoor (die van) Coco erg chagrijnig is gaan kijken, ziet er beetje luguber uit in de schemer.

  

 

Papa en Mika gaan dapper broodjes halen. Dus de auto ploetert zich door het 3 meter smalle paadje door een dikke laag sneeuw van minimaal 15 cm. Het is een stoer gezicht om te zien. Te meer omdat Roon er alleen achteruit uit kan komen omdat we niet genoeg plek is om de auto te draaien. Wederom laat onze grote vriend ons niet in de steek en komen de mannen 20 min later terug met verse broodjes en croissantjes. Mooi veilig heen en weer gekomen.

 

Lekker ontbijten, beetje op de klok letten want Mika heeft straks skiles. Opa en ik maken (wederom……..zucht ;-) het pad vrij en hebben al snel het(luie) zweet in de bilnaad staan. Lekker zulke ochtendgymnastiek. We draaien meteen goed warm.

 

De buurman rijdt met zijn trekker op winterbanden door de straatjes om ze schoon te vegen, maar blijft stoïcijns voor zich uitkijken als oma naar hem zwaait of hij niet ons even uit de brand kan komen helpen. Beetje jammer, aan de andere kant is het voor onze calorie verbranding wel weer erg goed. Nog even doorploeteren dus.

 

 

Meneer de UGSF roept vanuit de voordeur dat we moeten opschieten want we moeten Mika naar les brengen. Tja………..en zulke dingen nemen altijd meer tijd in beslag met kleine kinderen dan anders. Waar is de skipas van Mika? Waar is ook alweer zijn skihesje gebleven? En zijn skies? Coco nog even een schone luier. Opa zoekt zijn nieuwe handschoenen (die hij niet heeft gekocht……….kan hij lang zoeken dus) en noem maar op. Complete chaos in chalet Jottem, maar uiteindelijk kunnen we vertrekken en ploetert de auto weer door ons prachtig sneeuwvrij gemaakte paadje.

 

Mika gaat flink aan de bak met lessen, hij geniet volop! Hij vindt het helemaal fantastisch. Wij als buitenstaander ergeren ons soms een beetje. Een meisje begint Mika te duwen en omdat Mika netjes is opgevoed (ja echt!!) duwt hij niet meteen terug. Daarna skiet een jongetje hem tegen de benen en krijgt Mika weer wat te verduren. En dit terwijl Mika als een speer naar beneden gaat, maar omdat hij te lief is kruipt iedereen steeds voor. Mika merkt er niks van en geniet nog steeds volop, het zal hem allemaal worst wezen.

 

 

Wij gaan maar even een bakkie doen en laten Mika lekker zijn ding doen. Coco vermaakt zich in de sneeuw en vindt het erg gezellig. De liften draaien overigens niet, alles is dicht vanwege lawine gevaar etc. Ze zijn druk bezig alles klaar te maken en ze hopen zsm weer open te gaan. Nou dat hopen wij ook want dit is maar niks.

 

Na 2 uurtjes halen we Mika weer op en hij heeft zichtbaar genoten. Wij vinden het maar een gedoe met zo’n klasje, hier in ieder geval. Het lijkt niet op te schieten. Moet er 1 plassen moet de rest ook verplicht mee uit voorzorg, hup weer 20 minuten verder voordat ze weer op de ski’s staan. Wat een gedoe zeg. Morgen toch misschien maar privé les regelen?

 

De timing is helemaal goed, Coco begont het ook een beetje zat te worden na 2 uur buiten in de sneeuw. Lekker naar Jottem terug en lunchen. Trekken we weer een blik soep eten

 

(de ‘ luchten’ vliegen er hier door in de rondte ;-0) en de kids gaan lekker tukkie doen.

 

Opa en papa gaan skien, oma stort ook in slaap op de bank (wordt toch ook een jaartje ouder deze oma he! ;-)) en ik kan mooi eindelijk mijn blog bijwerken en online zetten. Werd tijd!

 

Vanavond of morgen weer! We hopen maar dat het ophoudt met sneeuwen en we morgen weer gewoon overal kunnen skien. Dat zou erg fijn zijn!

13 januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:20 AM Comments comments (0)

Pa en moe gaan op pad, laatste vakantiedag?

Vrijdag 13 janarui 2012.

 

Is het nu zo dat we vandaag maar beter in bed kunnen blijven liggen? Vrijdag de 13e..........ik heb toen ik jong was samen met mijn brommer wel eens geprobeerd om over een auto te vliegen op vrijdag de 13e. Je snapt welk resultaat dat had.

 

Maar ja.......de zon doet toch wel heel erg zijn best, het is tenslotte onze laatste dag, we laten ons toch niet weerhouden door bijgeloof? Welnee!

 

Dus tijdens het ontbijt wordt er bepaald wie wat gaat doen. Bramberg zelf is maar beperkt open (en die ene dal afdaling hebben we nu wel gezien) dus opa en oma offeren zich op.........zij blijven met de kinderen een dagje rundum hause en deze jonge oudjes gaan op pad. Eens kijken waar er een beetje te skien valt.

 

Wij brengen eerst Mika naar les, die stapt meteen over in de auto van de juf en reizen af naar Wennser Gletsjer. Dat is echt zo'n super leuk stukje voor dat moppie om te skien. 2 liftjes (1 ankertje en 1 touwtje) maar super gezellig!

 

Wij checken even wat de mogelijkheden zijn in Bramberg, niks eigenlijk, dus in de auto naar Panoramabahn dicht bij ons chalet. Die blijkt ook niet te gaan vanwege teveel sneeuw en ander wit spul. Maar........*jubel jubel* in Kitzhubel is alles open. Je had ons moeten zien vliegen.......in de auto, muziekje aan, lekker kletsen en in 40 min waren we in Kitzbuhel. Auto pal bij de ingang van de gondel, alles aantrekken, plassen (altijd leuk als je zo dik bent aangekleed en skischoenen aan hebt), kaartje kopen (vrijdag is het de dag van de mannen en zij krijgen dus korting! Altijd goed, korting worden we blij van) en omhoog!!

 

Wat een keuze daarboven, en wat een zon........blij dat we zijn gegaan. We skien heerlijk wat in de rondte en belanden op een gegeven moment in een stoeltjeslift die wel erg veel wind vangt. Bovenaan staan we op een soort van bergkam........aan de rechterkant een grote muur van sneeuw waar de harde wind sneeuw overheen blaast. Het wordt over je heen geblazen waardoor we het 1e stuk nog even veilig zijn van de ijzige kou. Dan houdt de sneeuwmuur op en heeft de wind vrij spel........oei!!! Bevroren neuzen, sjaal omhoog trekken, skimasker dichter om de snoet en gaan met die banaan. Het uitzicht is overigens prachtig!!

 

Eenmaal iets naar beneden geskiet valt de wind weer weg en is het weer aangenaam. Een aantal pistes en liften zijn nog gesloten , maar we vermaken ons hier uitstekend. We lunchen lekker bij Ehrenbach Bahn en genieten van het rustige moment, goulashsuppe, kaserspatzl en het uitzicht. Mooie plek hier! Echte aanrader! Snelle bediening, aardige mensen en schone wc's.

 

Hup, weer in de benen. We nemen nog wat pistes en duiken daarna de blauwe piste af naar Kitzbuhel naar de parkeerplaats. We komen een klein stukje van de auto af weer van de piste. We voelen de benen goed, het was heerlijk! Super afsluiter voor deze prachtige vakantie!

 

Eenmaal thuis is de bende lekker buiten aan het spelen en sluiten we aan voor ons laatst Jagermeister momentje. Mika is de sommelier en zoals een goede sommelier behoort zorgt hij dat onze glaasjes goed gevuld blijven. Heel stiekum zie ik soms een vingertje in het glaasje duiken en richting de mond gaan. Kleine donderstralen. 2 en 4 jaar en dan al dippen in de Jagermeister. Het is zo goed tegen de hoest zegt Mika dan. hahahahaha. Helaas voor de kinderen moeten we ze vertellen dat ze nog maar een aantal jaartjes moeten wachten ;-)

 

 

Ondertussen komt via de gratis wifi (top!) een mailtje binnen van Jan en Trudy. Omdat het chalet niet is verhuurd na ons kunnen we een dag langer blijven. Opa en oma besluiten wel gewoon zaterdag naar huis te gaan, maar de keuze voor ons is snel gemaakt. We blijven nog een nachtje!! Jippie!! Dat betekent dat we gewoon nog een dagje extra vakantie gevoel kunnen vasthouden. En het voordeel dat er op zondag geen vrachtwagens op de weg zijn, kunnen we lekker doorrijden. Top!

 

Na het avondeten worden er nog even spelletjes gedaan, volgens vast ritueel moeten de kids bij opa en oma in bad en gaan ze daarna lekker op tuk. Heerlijk!

 

De oudjes en de jonge oudjes genieten even van de rust. Kijken wat tv, kletsen wat en spreken nog even deze vakantie door. Het was weer heerlijk, we hebben genoten. Volgend jaar weer hierheen? Of gaan we dan lekker naar ons oude vertrouwde plekje in Spital en dan naar Sonnalm? 1 ding is zeker.........met kerst staan we weer op de latten!

 

Liefs

14 Januari

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 8:20 AM Comments comments (0)

Opa en oma op reis en wij een extra dagje cadeau

Zaterdag 14 januari 2012.

 

Vanmorgen was iedereen normale tijd een beetje wakker. Opa en oma zijn al gekleed en brengen wat spullen naar de auto. Ze vertrekken vandaag naar Hollandia.

 

We ontbijten nog even gezellig met ze allen, maar opa heeft ook wat onrust in de kont. Tja, als je weet dat je toch weggaat, kan je maar beter snel op pad gaan. Dat herken ik wel.

 

Bepakt en bezakt zwaaien we opa en oma rond 8.00 uur af met een traantje in de ooghoek verstopt achter de wimpers........daar gaan ze dan. Zomaar een weekje vakantie voorbij, wat gaat het hard.

 

Wij besluiten met Mika te gaan skien op de Wennser Gletsjer, hij gaat zo fantastisch goed en hierna is het weer een weekje wachten dus we nemen het er van. Dus allemaal bepakt en bezakt staan we bij de deur, papa wil zijn bergschoenen pakken.........en zoekt en zoekt en zoekt.....hmmmmm......komt er toch wat irritatie om de hoek kijken waar die *(^@$(P^@$ schoenen zijn gebleven......kunnen toch niet weg zijn? Pootjes gekregen? Nee, geen pootjes, maar wel ander vervoer. Ze stonden te liften bij de bijkeukendeur en opa heeft ze een lift aangeboden. Ja hoor!!! Ze zitten gewoon bij opa en oma in de auto. Het grappige is (nu kunnen we er om lachen...hahaha) dat Roon geen ander paar schoenen bij zich heeft. Kijk, we willen wel snel thuis komen, maar om nu met skischoenen aan achter het stuur te kruipen is wel een beetje teveel van het goede. Dan heb je met recht een zware voet.

Dus iedereen in de auto, op naar Mittersill waar we een schoenen outlet hebben gezien. Binnen 5 min heeft Roon een mooi paar warme stappers uitgekozen. De prijs was alleen geen outlet zeg maar..........

 

Bakkie thee en gebakje bij de Konditorei op de hoek, even langs de Bipa en op weg naar de skilift!

 

Coco vindt het allemaal wel gesneden. Zij ervaart deze vakantie natuurlijk anders dan degene die gaan skien. Ze wil dan ook met haar Micky Mouse DVD in de auto blijven zitten als de mannen gaan skien. Ik leg de achterste rij stoelen weer plat, gooi wat rommel weg en na een uurtje zijn de mannen klaar. Mika skiet gewoon achter papa aan de berg af, onder tentjes door en langs allerlei slalompalen. Stoer!

 

Snel even wat inkopen doen bij de Mpreis (ligt op de route) en dan lekker naar huis. Coco tukkie doen, wij ff chillen op de bank en genieten van de rust (die oudjes zijn toch wel behoorlijk aanwezig hoor.......en dat op hun leeftijd ;-))

 

Roon leest een boek, ik wandel nog even een stukje, geniet nog even van de sneeuw en aan het einde van de dag gaan we op zoek naar de Jagermeister voor ons 'momentje'.........nou, schrijf dat maar op je skies.......die fles is niet meer te vinden.

 

Opa en Mika hebben een geheime plek afgesproken en nu oop er niet meer is weet Mika niet meer zo goed waar deze is gebleven. Ieder sneeuwhoopje (en dat zijn er nog al wat) worden door Mika onderzocht, maar die fles is tot op heden onvindbaar. Beetje jammer........

 

We besluiten lekker op pad te gaan naar Bramberg om te kijken of we daar een leuk restaurantje kunnen scoren. We stappen naar binnen bij het restaurant/cafe voor het oefenweidje. Kan even niet meer op de naam komen. We zijn er tegen 16.45 uur. Lekker op tijd met de kinderen. Het eten wordt snel geserveerd, ideaal met de kids. Er is wel iets apres ski, maar gewoon gezellig, geen gelal. Kids krijgen bij binnenkomst potloden en papier, super! Ook de spelletjes op de Iphone vinden ze fijn om af en toe even te doen.

 

We genieten echt, heerlijk afsluiting van de vakantie.

 

Eenmaal buiten is het al goed koud geworden. We lachen ons nog een kriek om de rodelaars die de berg af komen. Die hebben een rit van 14 km achter de rug, geweldig! Dat had ik deze vakantie nog graag willen doen. De hele baan is verlicht en volgens heb je dan een lol! Bewaren we voor de volgende keer. De kinderen vindt het fantastisch om te zien.

 

En dan.........lekker naar huis, douchen en naar bed! Wat een gezellig dagje was het vandaag.

 

Wij ruimen de rotzooi op, zorgen dat we alles netjes kunnen achterlaten, pakken de auto vast een gedeelte in en genieten daarna nog even van een lekker Oostenrijks wijntje (gekregen van Jan en Trudy van Chalet Jottem, bedankt!)

 

Conclusie van deze vakantie: Veel sneeuw!! Iets teveel sneeuw voor het goede omdat liften en pistes gesloten waren, maar een heerlijk overzichtelijk skigebied. Met name de hoger gelegen pistes zijn erg fijn. De rode piste naar beneden was soms wat smal en her en der wat zwaar door de hoeveelheid sneeuw en het feit dat er weinig werd geprepareerd en bij gehouden.

 

Chalet was super, echt van alle gemakken voorzien. Kids voelden zich goed op het gemak, hadden allebei een kamer en vonden dat ook fijn. Ruime slaapkamers met kasten, fijne bedden etc. Ook het feit dat de schoonmaakmiddelen paraat staan en je daar vrij gebruik van mag maken is fijn. Dat scheelt een hoop gesjouw. Vooral deze mama was erg blij met de wasmachine en de bijkeuken. De natte zooi bleef lekker daar en hele vieze dingen konden de was in, super! Schoenendroger, uitdruiprekjes, sleetjes en noem het maar op. Super! Ook de sneeuwschuiver buiten, het systeem van het slot, de carport en de houtkachel helemaal super. Kritische puntje is het afval. Dat is het Oostenrijkse systeem. Blik, papier, glas, plastic groen en restafval dient gescheiden te worden. Dat scheiden is het probleem, het is even wennen, maar het afvoeren (blik, papier en glas) moesten we zelf doen. En dat is niet iets waar we graag mee bezig zijn tijdens een vakantie. Op de terugweg reden we dus weg met een doos papier op schoot en een zakje blik en glas achter in. Dat konden we dumpen in Mittersill. (overigens super makkelijk te vinden hoor!)

 

Pistes top, mensen aardig, genoeg uitwijkmogelijkheden voor andere skigebieden dus mogelijkheden te over!

 

GENOTEN!

 


Rss_feed